Deel je ervaring rond de verkiezingen met het College voor de Rechten van de Mens

College Rechten van de Mens

Het College voor de Rechten van de Mens opent rond de verkiezingen opnieuw het meldpunt Onbeperkt Stemmen. Via dit meldpunt kun je zowel positieve als negatieve ervaringen met het stemproces delen. Het gaat hierbij niet alleen om het stemmen zelf, maar ook om de voorbereiding tot het stemmen.

Het meldpunt is te bereiken via mensenrechten.nl/stemmen. Je kunt anoniem je ervaring delen over onderwerpen zoals het invullen van het stemformulier, maar ook de toegankelijkheid van de partijprogramma’s. Ervaringen kunnen ook telefonisch of met een tolk NGT doorgegeven worden. Het meldpunt is geopend van 10 maart tot in ieder geval een week na de verkiezingen.

Met het meldpunt geeft het College tijdens de verkiezingen invulling aan zijn taak om de uitvoering van het VN-verdrag te monitoren. Eerder zijn uitkomsten uit het meldpunt middels een brief gedeeld met de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het meldpunt is dit jaar extra belangrijk, omdat het stemproces vanwege de coronacrisis aangepast moest worden. Het College hoopt van deze aanpassingen te leren over wat werkt voor mensen met een handicap